Rosacea

Mi az rosacea?

A rosacea krónikus bőrprobléma, mely ellen jelenleg nem létezik még végleges gyógymód, tünetei azonban jól kezelhetők. A rosacea általában az arc középső részét érinti, legjellegzetesebb tünete a bőrpír, melynek súlyossága egyénenként változó. A legtöbben az orr területén, az arcon és az állon, szabad szemmel jól látható, és hosszan tartó kipirosodást tapasztalnak, amely leginkább a napégéshez hasonlít. Ezenkívül más tünetek is jelentkezhetnek, például vörös dudorok és láthatóan kirajzolódott erek. Kezelés nélkül a rosaceás betegek gyakran tapasztalnak olyan időszakokat, amikor a bőrpír vagy a textúra rosszabbodni látszik, ez az úgynevezett „fellángolás”. A fellángolásokat olyan tényezők válthatják ki, mint a szélsőséges hőmérséklet, erős szeles időjárás, fűszeres ételek vagy forró italok fogyasztása, alkoholfogyasztás, testmozgás és gyógyszerváltás.

Mi okozza a rosaceát?

A rosacea kiváltó oka jelenleg ismeretlen, de tudjuk, hogy jellemzően örökletes – vagyis nemzedékről nemzedékre öröklődik. Ha egy szülő rosaceában szenved, valószínűleg gyermeke is előbb-utóbb megtapasztalja.

A rosacea leggyakrabban a 30 és 50 év közötti korosztályban jelentkezik. Bár a kiválto oka nem ismert, összefüggésbe hozták már a gyenge immunrendszerrel, az érhálózattal, de összefüggésbe hozták már olyan gyulladásos bélbetegségekkel, mint a cöliákia, Chron-betegség, fekélyes vastagbélgyulladás és az irritábilis bélszindróma. További kutatómunka és kísérletek szükségesek, de készült már olyan tanulmány is, ahol a bél mikrobiom egészségének helyreállítása javulást hozott a rosacea tüneteinél is.

Milyen kezelések vannak rosacea ellen?

Itt, a Heiszler Hair & Beauty-nál a következő rosacea kezelések állnak rendelkezésedre:

✔️ A PHOTOREJUVENÁCIÓS  kezelések rendkívül hatékonyak a rosaceás panaszok kezelésében. Az intenzív pulzáló fény hatására az erek fokozatosan összehúzódnak és elhalványodnak. A fény serkenti a kollagéntermelést is az érintett területen, segítve az állapot okozta texturált bőr megjelenésének javítását.

Rosacea kezelés árak

Ha rosaceád kezelésére érdekel a Photorejuvenációs kezelés, lépj velünk kapcsolatba még ma. 

Díjmentes konzultációnk során örömmel felmérjük bőrproblémádat, és elkészítjük személyre szabott kezelési tervedet.

Ha további kérdésed van, keress minket elérhetőségeink valamelyikén, vagy töltsd ki a lenti űrlapot, szakértő csapatunk készséggel válaszol kérdéseidre, és segít megtalálni az igényeidnek megfelelő kezelést.

IDŐPONTOT FOGLALOK

Kapcsolattartói űrlap