Benőtt szőr

Mik azok a benőtt szőrszálak?

Benőtt szőr akkor fordul elő, amikor a borotválkozással, gyantázással vagy epilálással eltávolított szőr nem tud áttörni a bőrfelületen - és normálisan kifelé nőni-, ezért a bőr alatt növekszik tovább. Amikor ez megtörténik, a bőr erre úgy reagál, hogy begyullad, és idegen tárgyként kezeli a visszagöndörödött szőrt.

A gyulladásnak köszönhetően a bőr felszínén apró, vörös pattanásszerű dudorok jelenhetnek meg. Ha ezek a dudorok elfertőződnek, nagyobbá és fájdalmasabbá válhatnak, sőt még pustulák is előfordulhatnak, amelyekben genny gyűlik össze a gyulladt tüsző körül. Idővel a gyulladás hegesedéshez vezethet.

Mi okozza a benőtt szőrszálakat?

A benőtt szőrszálak leggyakoribb oka a nem megfelelő szőrtelenítési technika. A borotválkozáson kívül a gyantázás és az epilálás is hozzájárulhat a benőtt szőrszálak kialakulásához. A legtöbb szőrszál probléma nélkül képes áttörni a bőrfelszínen, azonban vannak szőrszálak, melyek erre nem képesek, ezért visszagörbülnek, és a bőrfelszín alatt növekednek tovább, majd begyulladnak.

A férfiak gyakran szenvednek benőtt szőrszálaktól a szakáll területén a borotválkozás okozta irritáció miatt. A nők a lábukon, a bikinivonalon és a hónaljukon hajlamosabbak a szőrbenövésre. A természetesen göndör, durva és vastag szőrzettel rendelkezők különösen hajlamosak lehetnek erre a problémára.

Az is előfordulhat, hogy a szőrtüszőket elhalt hámsejtek és egyéb szennyeződések tömítik el. Ilyenkor a szőr szintén nem képes kifelé nőni, beszorulhat vagy oldalra nőhet tovább, ami benőtt szőrszálakhoz vezethet. 

A szűk ruházat huzamosabb ideig tartó viselése is benőtt szőrszálakat okozhat. A szűk ruházat folyamatos súrlódó hatást fejt ki az érintkező testfelületre, ezzel folyamatosan dörzsölve a szőrszálakat. Emiatt a szőrszálak megfordulnak, és visszanyomódnak a tüszőbe.

Milyen kezelések vannak szőrbenövés ellen?

Itt, a Heiszler Hair & Beauty-nál a következő benőtt szőr elleni kezelések állnak rendelkezésedre:

✔️ Az IPL Tartós szőrtelenítés hatékony megoldás a benőtt szőrszálak kezelésére. Ez a kezelés az arcon és a testen meglévő benőtt szőrszálakat célozza meg, és segít megelőzni az újbóli előfordulásukat.

Az IPL Tartós szőrtelenítés egyaránt alkalmazható az arcon és a teljes testen is, a szőrzet tartós csökkentésére. Különösen hatékony a nem kívánt vagy túlzott szőrnövekedés kezelésére.

Az IPL szőrtelenítés úgy működik, hogy szabályozott fényimpulzusokat irányít a bőrbe, amelyeket a szőrszálban található melanin (pigment) nyel el, majd hőenergiává alakítva levezeti egyenesen a szőrtüszőbe, ezzel elpusztítva azt. A szőrtüsző teljes elpusztítása segít megakadályozni a szőrnövekedést, és nem ad lehetőséget a szőrbenövés kialakulására.

A legtöbb esetben 6-8 alkalmas kúra szükséges a tökéletes eredmény eléréséhez. 

1-2 évente egyszer emlékeztető kezelés ajánlott. 

Szőrbenövés elleni kezelés árak

Ha benőtt szőrszálaid kezelésére érdekel a IPL Tartós szőrtelenítés, lépj velünk kapcsolatba még ma. 

Díjmentes konzultációnk során örömmel felmérjük bőrproblémádat, és elkészítjük személyre szabott kezelési tervedet.

Ha további kérdésed van, keress minket elérhetőségeink valamelyikén, vagy töltsd ki a lenti űrlapot, szakértő csapatunk készséggel válaszol kérdéseidre, és segít megtalálni az igényeidnek megfelelő kezelést.

IDŐPONTOT FOGLALOK

Kapcsolattartói űrlap