Pigmentfoltok

Mik azok a pigmentfoltok?

A bőr rendellenes pigmentációja vagy hiperpigmentációja számos formában megnyilvánulhat. Ez magában foglalja a hormonális pigmentációt, például a melasmát vagy a környezeti pigmentációt, például a májfoltokat, az öregségi foltokat, a nap által okozott károkat és a gyulladás utáni pigmentációt.

A bőr pigmentációja egy gyakori és általában ártalmatlan állapot, mely során a bőr egyes területei sötétebbé válnak a melanin felhalmozódása miatt. Jellemzően változó méretben, főként az arcon, a mellkason, a háton és a kezeken jelentkezik. 

A hiperpigmentációt közvetlenül befolyásolja a melaninszint növekedése. A melanin a bőrben található pigment, amely meghatározza annak általános színét. A melanin kritikus szerepet játszik a bőr védelmében a nap UV sugarainak káros hatásaival szemben. Számos genetikai és környezeti tényező játszik szerepet a szervezet melanin szabályozásában. Emiatt a melanin túlzott vagy hiányos mennyisége hiperpigmentációt okoz.

Mi okozza a pigmentfoltokat?

Genetikánk nagy szerepet játszik a bőr szerkezetének, textúrájának, valamint az öregedéssel és egyéb bőrproblémákkal szembeni ellenálló képességének meghatározásában. Ha valamelyik szülő kóros bőrpigmentációt tapasztal, nagyobb az esélye annak, hogy a következő generációban is előfordul.

A női hormonok, például az ösztrogén és a progeszteron ingadozása is vezethet hiperpigmentációhoz vagy melasmához, azonban a környezeti hatások is hozzájárulhatnak a pigmentfoltok kialakulásához.

A bőr rendellenes pigmentációját a túlműködő pigmentsejtek okozzák. A melanin a bőr színét adó pigment. Amikor a bőr napfénynek van kitéve, a szervezet extra melanint termel, hogy megvédje a bőrt a nap UV sugaraitól. Minél több melanin termelődik, annál sötétebb lesz a bőr. Ezért pigmentfoltok jelenhetnek meg a bőr azon területein, ahol a felesleges melanin összegyűlik.

A bőrt érő rendszeres UV-sugárzás észrevehető foltokat eredményez, és felgyorsítja az öregedési folyamatot a test UV-sugárzásnak kitett részein.

A szervezet melanintermelési folyamata ugyanaz, függetlenül attól, hogy az UV fény forrása honnan származik. A szoláriumokból származó mesterséges UV-fény szintén hozzájárulhat a melanin túlzott stimulálásához. Ha a melanintermelés erősen koncentrálódik egy adott területen, az hiperpigmentációhoz, pigmentfoltok kialakulásához vezethet.

Milyen kezelések vannak pigmentfoltok, vagy hiperpigmentáció ellen?

Itt, a Heiszler Hair & Beauty-nál a következő hiperpigmentáció elleni kezelések állnak rendelkezésedre:

✔️ A PHOTOREJUVENÁCIÓS  kezelések rendkívül hatékonyak a pigmentfoltok kezelésében. Az IPL photorejuvenáció úgy működik, hogy szabályozott fényimpulzusokat irányít a bőrre, hogy elpusztítsa a pigmentációt anélkül, hogy károsítaná a környező szöveteket. Az optimális eredmény érdekében kezelési kúra javasolt lehet.

Pigmentfolt kezelés árak

Ha pigmentfoltjaid, vagy hiperpigmentációd kezelésére érdekel a Photorejuvenációs kezelés, lépj velünk kapcsolatba még ma. 

Díjmentes konzultációnk során örömmel felmérjük bőrproblémádat, és elkészítjük személyre szabott kezelési tervedet.

Ha további kérdésed van, keress minket elérhetőségeink valamelyikén, vagy töltsd ki a lenti űrlapot, szakértő csapatunk készséggel válaszol kérdéseidre, és segít megtalálni az igényeidnek megfelelő kezelést.

IDŐPONTOT FOGLALOK

Kapcsolattartói űrlap