Akne

Mi az akne?

Az akne egy gyakori probléma, mely során a bőrben lévő zsírmirigyek vagy szőrtüszők eltömődnek, miteszereket, dudorokat, piros foltokat, pattanásokat és cisztákat eredményezve. A pattanásos bőr gyakran jár fájdalommal, vagy diszkomfort érzettel, viszkethet, vörös, gyulladt és érzékeny is lehet. Az aknés gyulladások súlyossága az egészen enyhétől a súlyosig terjedhet. Az aknés pattanások közé tartoznak a gyulladásos felszíni pattanások, valamint cisztás pattanások, melyek a bőr mélyebb rétegeiben fordulnak elő - és aknés hegesedést okozhatnak, valamint az egyéb, nem gyulladásos pattanások, azaz a mitesszerek vagy a szétszórt vagy ritkán előforduló kicsi, fehér dudorok, a zárt komedók.

Lássuk őket kicsit közelebbről:

A zárt komedó a faggyúmirigy és a szörtüsző nyilását eltömítő faggyúdugasz. Zárt komedónak nevezzük a fehérfejű komedókat, melyek kissé kidudorodnak a bőrfelszínből. A zárt komedó nem gennyesedik, de egyre nagyobbra dudorodik.

A nyílt komedó (mitesszerek) a bőr tágabb pórusaiban helyezkednek el. Felszínük nyitott, így könnyen el lehet távolítani a bennük lévő zsíranyagot. A komedóban lévő zsiradék olaj és elhalt hámsejtek keveréke, mely oxidáció hatására könnyen elszíneződhet, ezért feketefejű komedónak is nevezzük őket.

A papulák általában kicsi, kiemelkedő dudorok formájában jelennek meg, amelyek vörös színűek, és érintésre érzékenyek lehetnek. Ezek általában nem termelnek gennyet, ellentétben a pustulákkal.

A pustulák hasonlóak a papulákhoz, de középen fehér fejük van, melyet a genny felhalmozódása okoz. Ezek néha összetéveszthetők a fehér dudorokkal, vagy zárt komedókkal. Általában azonban nagyobbak és gyulladtabbak.

A nodulák nagy kiterjedésű, gyulladt, érintésre kemény göböket képeznek, melyek nem a bőrfelszínen, hanem a mélyebb rétegekben növekszenek és nagyon fájdalmasak. Színre pirosas, vagy bőrszínűek. Kezelés nélkül hetekig, sőt hónapokig is képesek a bőrben maradni.

A ciszták az akne által okozott legsúlyosabb gyulladás. A ciszták nagy gennyes csomók, amelyek a bőr felszíne alatt jelennek meg, és gyakran hosszú idő, amíg a fej kialakul. Az aknénak ez a formája, a maradandó hegesedés legnagyobb rizikófaktora.

Az enyhe és közepesen súlyos pattanások kezelésére különféle aknekezelések állnak rendelkezésedre, melyek segíthetik az aktív gyulladások eltüntetésében és a jövőbeni pattanások megelőzésében.

Mi okozza a pattanásokat?

Normális esetben a bőrben lévő mirigyek egy olajos anyagot, faggyút termelnek. A faggyú a bőrt bevonva biztosítja a bőr tökéletes hidratáltságát és védelmét.

Ha azonban a faggyúmirigyek túlműködnek (azaz túl sok faggyút termelnek), a pórusok begyulladhatnak a felesleges faggyútól és sejttörmelékektől, ezzel ideális környezetet teremtve a szennyeződések és a baktériumok megtelepedéséhez, ami pedig a pattanások kialakulásához vezet. A bőr papulák és pustulák képződésével reagál az elzáródott mirigyekre vagy tüszőkre.

Genetikai, hormonális és környezeti tényezők egyaránt hozzájárulhatnak az akne megjelenéséhez. A hormonális ingadozások miatt leggyakrabban az aknés gyulladások serdülőkorban jelentkeznek, azonban felnőttkorban egyaránt gyakori probléma, nemtől függetlenül.

Itt, a Heiszler Hair & Beauty-nál különféle aknekezeléseket végzünk, melyek segítenek a jelenlegi gyulladások gyógyításában és a jövőbeni pattanások megelőzésében. 

Milyen kezelések állnak rendelkezésre akne kezelésére?

Itt, a Heiszler Hair & Beauty-nál a következő akne kezelések állnak rendelkezésedre:

✔️ A HYDRA TOUCH kezelés számos bőrproblémára jelent megoldást, mint például a pattanások. Az elhalt bőrt és a szennyeződéseket gyengéden hámlasztja és felemeli a szabadalmaztatott vortex technológia, míg a tejsavat és növényi kivonatokat tartalmazó szérumok nyugtatják és tisztítják a bőrt. Ezenkívül a HydraFacial LED fényterápiája lebontja azokat a baktériumokat, amelyek fertőzést okozhatnak.

✔️ A PHOTOREJUVENÁCIÓS  kezelések rendkívül hatékonyak az aknés panaszok kezelésében. A fertőzött területekre kibocsátott intenzív pulzáló fény elpusztítja a káros baktériumokat, amelyek gyulladáshoz vezethetnek. A kezelés serkenti a kollagéntermelést a területen, segít javítani a jelenlegi hegesedés megjelenését.

Akne kezelés árak

Ha az aknés gyulladásaid kezelésére érdekel a Hydra Touch kezelés, vagy a Photorejuvenációs kezelés, lépj velünk kapcsolatba még ma. 

Díjmentes konzultációnk során örömmel felmérjük bőrproblémádat, és elkészítjük személyre szabott kezelési tervedet.

Ha további kérdésed van, keress minket elérhetőségeink valamelyikén, vagy töltsd ki a lenti űrlapot, szakértő csapatunk készséggel válaszol kérdéseidre, és segít megtalálni az igényeidnek megfelelő kezelést.

IDŐPONTOT FOGLALOK

Kapcsolattartói űrlap