5 hiba, amit nyáron a hajápolásban elkövethetsz

5 hiba, amit nyáron a hajápolásban elkövethetsz

Hogyan ápolhatod megfelelően hajadat a nyári hónapokban


Sérült haj

Nyáron nemcsak bőrünk, hanem hajunk is különleges figyelmet igényel, ezért most öt gyakori hibát mutatunk be, amit a nyári hajápolás során elkövethetsz. Olvass tovább, hogy megtudd, milyen hibákat érdemes elkerülnöd, és hogyan ápolhatod hatékonyan a hajadat a nyári hónapokban, és mit tegyél, ha már megsínylette a nyarat.


  1. Nem használsz fényvédőt a hajadra

Azt már biztos számtalanszor hallottad, hogy bőrödre milyen károsan hatnak az UV-sugarak. Na de azt talán még nem, hogy az UV-sugárzás károsíthatja a haj szerkezetét is, kiszárítja és fénytelenné teheti azt. Bizony, az UV-sugarak lebontják a haj fehérjéit, ezáltal a haj törékennyé és szálkássá válhat.

Na de akkor mi a megoldás? Használj minden reggel, mielőtt kilépsz a napra, UV-védelmet is nyújtó hajápoló termékeket, hogy megóvd hajad az UV-sugarak káros hatásaitól. Az Authentic Beauty Concept termékei nemcsak hidratálnak, hanem védik is a hajat az UV-sugárzástól. Hatékony UV-védelmet biztosító termékek:

INDULGING FLUID OIL - HEISZLER HAIR & BEAUTY

Tipp: Alkalmazd ezeket a termékeket minden reggel, mielőtt kilépsz a napra, hogy megóvd hajadat az UV-sugarak káros hatásaitól, és megőrizd annak természetes fényét és rugalmasságát.


  1. Nem hidratálod eléggé a hajadat

Tudtad, hogy nyáron a hajad könnyen kiszáradhat? A folyamatos hőség és a tűző nap elvonják a haj természetes nedvességtartalmát, ami törékennyé, szöszössé és fénytelenné teheti azt. A dehidratált haj elveszíti rugalmasságát és egészséges megjelenését, ami nemcsak esztétikailag zavaró, de hosszú távon káros is lehet.


Na de mi a megoldás? Használj mélyhidratáló termékeket, mint például az Authentic Beauty Concept Hydrate Maszkot. Ez a maszk intenzív hidratálást biztosít, visszaadja hajad természetes fényét és rugalmasságát. Hetente legalább egyszer alkalmazd ezt a maszkot, hogy mélyen tápláld a hajszálakat, és megőrizd hajad egészségét és ragyogását.

Tipp: Különösen figyelj a hajvégekre, mert ezek hajlamosak legjobban kiszáradni.

 

  1. Nem megfelelően tisztítod a hajad

A nyári hőség és izzadás miatt a fejbőr könnyen zsírosodhat, ami pattanásokhoz és korpásodáshoz vezethet. Ezt még megspékeli a klóros víz és a szennyeződések, hiszen a zsírosodás miatt ezek felhalmozódhatnak a hajon, eltömítve a pórusokat. Az eltömített pórusok pedig akadályozzák a hajhagymák megfelelő oxigénellátását, ami gyengítheti a hajszálakat és lassíthatja a haj növekedését. 


De mi a megoldás? Rendszeresen tisztítsd a hajadat gyengéd, de hatékony tisztítókkal, mint az Authentic Beauty Concept Deep Cleansing Shampoo, amely mélytisztítást biztosít anélkül, hogy kiszárítaná a hajat és a fejbőrt. Hideg vízzel öblítsd le hajadat, hogy lezárd a hajszálakat és megőrizd a hidratáltságot.


  1. Nem véded a hajadat a klórtól és a sósvíztől

A klór és a sós víz komoly károkat okozhat a haj szerkezetében. A klór kiszárítja a hajat, eltávolítja a természetes olajokat, ami törékenységet és szálkásodást eredményezhet. A sósvíz szintén szárító hatású, és ha a haj nem kap megfelelő védelmet, fénytelen és élettelen lehet. Az eltávolított természetes olajok miatt a haj elveszíti hidratáltságát, rugalmasságát és egészséges megjelenését.


Mi a megoldás? Használj védő termékeket, mint az Authentic Beauty Concept Replenish Spray, amely megvédi a hajat a klór és a sós víz káros hatásaitól. Úszás előtt nedvesítsd be a hajadat, és alkalmazz egy réteg kondicionálót, hogy minimalizáld a klór és a só káros hatásait. Úszás után mindig öblítsd le hajadat tiszta vízzel.

 

  1. A kezelések rossz időzítése

Vigyázz! Ha a nyári hőség és a napfény már kiszárította és károsította a hajadat, akkor bizonyos kémiai kezelések (pl.: a szőkítés) még tovább ronthat a helyzeten. Az ilyen kezelések hatására a haj elveszítheti természetes védelmét és rugalmasságát, ami töredezetté és szálkássá válik. Egy eleve sérült haj pedig sajnos gyorsabban károsodhat és fakulhat a további vegyi hatások miatt.

  Tipp: A hajfestést ne nyaralás előttre, hanem utánra időzítsd, mert ha nem véded folyamatosan kalappal a hajadat, a hajszín elég hamar kifakul. A sós víztől és a naptól kiszárad, ezért jobb nyaralás után feltölteni a színt az egész hajhosszon, és kérni a legeslegtáplálóbb kezeléseket.

Na de mi a megoldás? Ha hajad már megsínylette a nyarat, látogass el hozzánk egy exkluzív hajápoló kezelésre, mielőtt bármilyen kémiai kezelést választanál. Ez a kezelés visszaadja a haj rugalmasságát és fényét, előkészítve a hajat a kémiai beavatkozásokra. 

 +Tipp: A tengerparton a szél, a víz és a forró napsütés hasonló hatást gyakorol a hajadra, mint a fodrásszalonban a szőkítés. A vízparton is fontos, hogy megvédd és hidratáld rendszeresen a hajadat. Nyáron érdemes a megszokottnál táplálóbb termékcsaládot választani, hogy hajad egészséges és fényes maradjon.

Ne hagyd, hogy a nyár tovább rontsa a hajad állapotát! És mert nyáron tényleg fontos a haj védelme, egészen szeptember végéig, Grétihez és Marcihoz exkluzív hajápoló kezelésre szolgáltatásra bejelentkezve AJÁNDÉK személyre szabott éves hajápoló program tervezést is kapsz, hogy hajad egész évben ragyogó és egészséges fényében tündököljön és megkapja a gondoskodást, amire szüksége van.


Az ajándék személyre szabott éves hajápoló program tervezés értéke 20 000 Ft


Szóval ha eldöntötted, hogy szükséged van egy nyári hajápolási kezelésre, foglalj időpontot online:


 IDŐPONTOT FOGLALOK

 

Ha pedig bármilyen kérdésed van, vagy inkább telefonon szeretnél időpontot foglalni, keress minket bizalommal:

📞 +36 20/227 5156

💌 info@heiszlerszalon.hu


Várunk szeretettel a Heiszler Szalonban, ahol a szépséged és a jóléted az első!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.