Milyen a jó fodrász?

Milyen a jó fodrász?

Milyen a megfelelő fodrász?

Gyakran térnek be hozzánk olyan vendégek, akiknek hajszíne korrekcióra szorul. Legtöbbször sajnos szakember készítette. Ilyenkor a frizura helyrehozása a már kifizetett összeg  többszöröse is lehet!

 Hogyan úszd meg a felesleges kiadásokat, és persze, az elrontott haj miatti egyéb kellemetlenségeket? Bejegyzésünkben négy segítő tippet adunk!

A profinak tűnő fodrász sem mindig a legképzettebb

Tipikus példája annak, mikor egy fodrászatban nem fektetnek elég energiát a felkészültségre, például a balayage technika: elkészítik, gyorsan beszárítják hullámosra, a vendég pedig elégedett. Aztán otthon, amikor nem süti be azonnal hullámosra a haját, szembesül vele, hogy a látvány valójában egyáltalán nem szép, átmenetnek nyoma sincs sőt, abszolút úgy tűnik, elrontották a kivitelezést. Mindez a felkészületlenség számlájára írható, amikor a trendeket nagyjából ismerik, de azok igényes megvalósítási módját már nem.

Mindig olyan szalont válassz, melyről egyértelműen kiderül, hogy a fodrászok folyamatosan képzik magukat, sőt, ez vezetői oldalról elvárást is jelent. Fontos, hogy ne csak a legújabb trendek, hanem a technikák és termékjellemzők területén is naprakészek legyenek.

Előre kalkulált ár helyett meglepetés: így kerüld el

Beülsz a fodrász székébe, elmondod, mit szeretnél, majd végig azon gondolkodsz, mennyibe fog ez neked kerülni, hiszen semmit nem mondtak előre. Mikor a fodrász végez, úgy érzed, nem pont azt kaptad, amire vágytál, nem vagy teljesen elégedett, mégis ki kell fizetned a gyakran több tízezer forintra rúgó összeget, amire egyáltalán nem is számítottál – pláne a tökéletes munka hiányában. Ismerős?

Lehet, hogy meglep, hiszen a legtöbb szalon nem így dolgozik, de az egyes frizura árak a kérések alapján előre kalkulálhatók. Hogyan működik mindez – például akár nálunk, a Heiszler szalonban is?

  1. Teljes körű tájékoztatást kapsz már a szolgáltatás megkezdése előtt.
  2. Előzetes, ingyenes konzultációt biztosítunk, melyen árajánlatot adunk. Előre kiszámítjuk, hogy amit szeretnél, mennyibe kerül majd.
  3. Ha valami nem valósítható meg, azt elmondjuk neked, és magasabb profit ide vagy oda, inkább nem vállaljuk el. Olyan megoldásra törekszünk, ami számodra valóban a legjobb.
  4. Tanácsokat adunk, hogyan és mivel kezeld otthon a hajad, hiszen annak nemcsak a szalonból kilépve kell jól mutatnia, hanem minden nap.
  5. Amikor egy vágyott szín a hajad minőségét kockáztatná, egyértelmű, hogy nem vállaljuk a megvalósítást, és inkább egy hajápoló programot építünk fel számodra.

Garancia a minőségi munkára

A konzultációkon gyakran kerül elő a kérdés, hogy pontosan miből épül fel az ár egy hajszínváltoztatás esetén? Nos, „a festéknél” jóval többől áll össze a megfelelő eredmény. A piacon elérhető legkiválóbb minőségű anyagok felhasználása, a szalon környezete és felszereltségi szintje, illetve , nem kezdő, frissen végzett fodrászok, hanem a  legmagasabban képzett szakemberek munkája alapvető összetevők – olyannyira, hogy eredményeikre garanciát is vállalunk. Elsőre talán mindez nem tűnik olyan fontosnak, de egyes fodrászok munkái közt hatalmas különbségek lehetnek.

Hol kezdődik az elrontott haj?

Sok szalonnál a marketing részét képezi, hogy „elrontott”, majd „helyreállított” hajakat mutogatnak netes felületeiken, noha sokszor tényleg csak arról van szó, hogy a beszárítás volt amatőr, akár otthoni megoldás, az alap viszont rendeben volt. Egy sima szárítást pedig „helyrehozásként” mutogatni, mindenképp erős túlzás.

A bejegyzésünkben minden fotón súlyos hibákat láthatsz, amelyek nem ritkán több tízezer forintba kerültek a vendégnek, majd az általunk végzett helyreállítás is hasonló összegekre rúgott. Ennek elkerülésére egyetlen mód létezik: tippjeinket alkalmazva, dönts már elsőre a megfelelő szalon mellett, ahol az árak világosak, munkájukra pedig garanciát vállalnak a legmagasabban képzett fodrászok.

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.