Kisokos a szalagavatós frizurádhoz

Kisokos a szalagavatós frizurádhoz

Mindenki életében eljön az a nap, amikor még az áhítozott esküvőnk előtt egy napra királylánynak érezhetjük magunkat, belebújhatunk szebbnél szebb ruhákba, kicsinosíthatjuk magunkat, táncolhatunk és végigbulizhatunk egy éjszakát. 

Azonban ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a saját bőrünkben, és visszanézegetve a képeket is elégedettek legyünk önmagunkkal, elengedhetetlen megtervezni a kinézetünket.

Ha már megtaláltad a tökéletes ruhádat a szalagavatódra, ideje, hogy kiválaszd a hozzád legmegfelelőbb frizurát, ezzel megkoronázva a teljes összképet.

Na de milyen frizurát válasszak?

Ez egy nagyon összetett kérdés, amihez mindenképp kérd ki fodrászod véleményét is. A frizurádnál figyelembe kell venni a hajad adottságait, passzolnia kell a személyiségedhez, az arcformádhoz és a ruhádhoz. 

Ha a ruhád magas nyakú, hátul mélyen kivágott, vagy olyan különleges részlettel rendelkezik, amit ki szeretnél emelni, akkor érdemesebb felfogott frizura-stílusokban gondolkozni, legyen az akár egy elegáns copf, féloldalas vagy konty. Ha díszesebb az öltözeted, akkor inkább a letisztultabb, elegánsabb megoldások a megfelelőbbek. Azonban ha egyszerűbb a ruha, akkor bátran lehet nagyobb, „hercegnősebb”, mutatósabb frizurát készíteni, vagy megkoronázni különleges hajékszerrel vagy virágokkal. 

Ha a hajad szépen megtartja a hullámokat, bohém stílusban gondolkozol, vagy vállpánt nélküli lesz a keringő ruhád, bátran válassz félig felfogott vagy kiengedett frizurát.

Hogyan tudom felkészíteni a hajam állapotát?

Tudom, egy hosszú hajat nem olyan könnyű kezelni, mint egy rövidet, de ez nem jelenti automatikusan azt, hogy semmit sem lehet vele csinálni. Ahhoz, hogy gyönyörű, mutatós legyen a frizurád, nélkülözhetetlen az ápolt, egészséges, fényes haj, különben végeredményként matt, szöszös és kusza hatású lesz. 

A megfelelő hajápolás elengedhetetlen a garantált sikerhez. Sokféleképpen tudjuk töredezettebbé tenni a hajunkat: a túl sok piszkálás, tekergetés, nagy hőhatások, vagy agresszív fésülködés mind egy egészségtelenebb hajkoronához vezethet. 

Ezért mindig használj a te hajtípusodnak megfelelő, szakember által ajánlott professzionális kondícionálót, hajmaszkot és hővédőt. A szalagavatót megelőző hónapokban kerüld a hajvasalást, göndörítést, vagy a forró levegővel való hajszárítást. Hetente legalább egy alkalommal használj hajpakolást, amit a hajadon hagyhatsz több óráig, vagy akár egy éjszakán át. 

Az igénybevett hajvégek eltüntetéséhez, látogass el fodrászodhoz egy egészségügyi hajvágásra és egy ápoló, hajszerkezet javító kezelésre a szalagavató előtt 1-2 héttel.

 Praktikus tippek, amik segítségedre lesznek:

  1. Fél évvel a szalagavató előtt jelentkezz be a fodrászodhoz frizurakészítésre, nehogy lemaradj.
  2. Használd ki a konzultációs és a próbahaj alkalmak lehetőségét, hogy biztos legyél abban, hogy a legjobb kezekben vagy.
  3. Rendezz össze egy mappát, amibe gyűjtsd a frizura, illetve smink ötleteidet, képeket a választott ruhádról és a kiegészítőidről.
  4. A próba alkalmat 1-2 hónappal a szalagavató előttre időzítsd.
  5. A hajmosást a frizurakészítés előtti estére ütemezd, de ekkor már ne használj olajat, vagy hajmaszkot, csak egy könnyed kondícionálót. Ha göndör, vagy hullámos hajad van, amennyire tudod, szárítsd ki egyenesre, a fodrászod hálás lesz érte.
  6. A hajfestést 1 héttel a szalagavató előtt érdemes elkészíteni, de semmiképp se próbálkozz közvetlenül előtte a megszokottól teljesen eltérő változással, vagy egy új szín kipróbálásával.
  7. Vigyél el magaddal egy kis kiszerelésű hajlakkot, pár hullámcsatot és esetleg egy hajgöndörítőt vész esetére.

Ha Neked is közeleg a szalagavatód időpontja és még nincs meg a tökéletes frizurád, jelentkezz be hozzánk, vagy kérj egy ingyenes időpontot frizura tanácsadásra alkalmi frizura specialistáink egyikéhez!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.