Hogy néz ki a profi, otthoni hajápolás rutinja?

Hogy néz ki a profi, otthoni hajápolás rutinja?

A szép hajhoz az otthoni hajápolás is nélkülözhetetlen!

Sokan csak akkor elégedettek a hajukkal, amikor a fodrásztól kilépnek, utána egyre kevésbé érzik ezt. Amennyiben profi szakemberhez, csúcsminőségű termékeket alkalmazó szalonba járnak, a hiba forrása valószínűleg az otthoni hajápolás rutinjábanban keresendő.

Otthoni hajápolás rutinja: figyelj a részletekre!

A legfontosabb, hogy a fodrászod segítsen! Egy laikus nem fog magától rájönni, hogy milyen típusú a haja, és azt milyen termékekkel érdemes ápolni. Ahogy az arcbőr, ugyanúgy a haj is rendelkezik egyedi jellemzőkkel, alaptípussal, illetve az évek kezelései, festés, göndörítés, vasalás is befolyással vannak az állapotára. Ezzel meghatározva azt is, milyen termékekre van szükség az ápolásához, karbantartásához!

Amint ismered a hajad típusát, meg kell találni azt a márkát, termékcsaládot, ami hatékonyan tudja majd ápolni, és valóban képes belőle kihozni a maximumot. A fodrászod a termékajánlásban is tud segíteni: pénztárcádtól függően az általa ismert márkák jellemzőit fel tudja sorakoztatni, illetve a szalon által használt termékek közül is lehetőséged van a vásárlásra.

Milyen termékekre van szükséged az otthoni hajápolás rutinodhoz?

  • Az első lépés egy tényleg jó, és hajad típusának megfelelő sampon.

Amellett, hogy lényeges, festett-e a hajad vagy sem, még számos tényező van befolyással arra, milyen sampont érdemes választanod! Például, hogy világosítva volt/van-e, került-e a tincseidbe melír, esetleg roncsolt-e a szerkezete. Emellett, nyilván fontos kérdés az is, hogy egyértelműen száraz-e vagy inkább vízhiányos a hajad.

  • Fontos az ápolás: kell egy szuper kondicionáló!

Ennél a lépésnél is abszolút sarkalatos pont, hogy milyen hajtípussal rendelkezel! Különösen lényeges a problémás, száraz, roncsolt, érzékeny hajnál, hogy ne maradjon ki az ápolás, táplálás. Festett haj esetén pedig a legtöbb embernek fő problémája, hogy frizurájuk elveszti a ragyogását, fakóbbá válik pár hajmosás után, gyakran kelt élettelen hatást, ami pedig jelentősen késleltethető a megfelelő termékek használatával.

Tippünk:

Válassz alkalmi szalonkezeléseket az otthoni rutinod mellett is! Miért fontos ez? A szalonban használt hajápoló programok magasabb hatóanyagtartalommal rendelkeznek, mint a saját használatra szánt termékek, így hatásuk is fokozottabban érvényesül. Otthonra pedig, mindenképpen a fodrász tanácsának megfelelő termékeket alkalmazd hajad ápolásához, és lényeges, hogy arra is figyelj, hogyan kell ezeket használni! Ezzel meghosszabbíthatod a szalonkezelések hatását is.

  • Nedves/félszáraz állapotban jöhetnek az extrák és a könnyedebb formulájú formázók,ápolók.

Nagyjából törülközőszáraz hajra érdemes ápoló olajokat kenned, ami a már többször felhozott festett hajnak különösen jó, illetve a hajvégeket ápolja hatékonyan, és segít megőrizni a tincsek ragyogását. A megfelelő minőségű termékek esetén egyáltalán nem kell félned attól, hogy elnehezítenék a hajadat!

A szárítás, illetve utána az egyéb formázások miatt – például hajsütővas, hajvasaló – érdemes hővédő terméket is bevetned, aminek hatására ezeknek a kezeléseknek a hajkárosító hatása csökkenthető.

Fakultatív választás egy könnyed hajhab, volumennövelő termék alkalmazása: ha komolyabban formázod a hajad, akkor ne hagyd ki.

Fontos-e azonos családból választani a termékeket?

Alapvetően azért jobb így, mert ilyen esetekben a termékek működése és hatása egymásra épül, egymást egészíti ki. A magasabb minőségű termékek fejlesztései során erre különösen figyelnek, hogy teljes rutin legyen felépíthető egy termékcsalád tagjai segítségével, egy adott hajtípusra – a valóban hibátlan hajkorona érdekében.

Mi a Heiszler Szalonban a Kérastase és az Authentic Beauty Concept termékeivel dolgozunk. Vendégeinknek teljes rutint is segítünk összeállítani, illetve az otthoni rutint kiegészítő kezelésekkel is várjuk őket szalonunkban a mindig tökéletesen ápolt és egészséges frizura érdekében! Hisszük és valljuk, hogy a hajunknak üzenet értéke van, és nem érdemes beérni a tökéletesnél kevesebbel.

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.