Hajápolási tippek nyárra Heiszler MódON

Hajápolási tippek nyárra Heiszler MódON

Akkor vessük is bele magunkat a hajápolási tippek útvesztőjébe:
Nyáron bőrünk ápolására összpontosítunk és közben elfeledkezünk hajunk gondoskodásáról, pedig a meleg beköszöntével hajunk is sokkal több törődést igényel. A napsugárzás hasonló hatással van a hajra és a fejbőrre mint az arcbőrre. A forró levegő, az UV sugárzás, a víz (klóros és a sós egyaránt), a gyakori hajmosás külön-külön is károsító hatással vannak hajunkra, együttesen pedig katasztrófaként hatnak rá. Hajápolási tippjeinkkel biztos, hogy hajunk a nyári időszak után is egészséges és tündöklő marad

Először nézzük meg, a felsorolt tényezők mit okoznak és mit tudunk tenni ellenük

Az UV sugárzás a hajszál belsejébe hatol, így károsítva a hajszál teljes szerkezetét már a hajhagymáktól. Az UV sugarak a világos és sötét hajszínt is ugyan úgy károsítják, ezért érdemes UV szűrővel ellátott termékeket használni hajunkra. 

 A klóros víz oldja a haj védelmét, csillogását és nedvességét biztosító zsírokat is. Hosszú távon a haj elveszíti selymességét, porózusabb, kócos, durva tapintású lesz. A klór az oka annak, hogy a vízzel való érintkezés során a haj színe megváltozik. Leginkább a szőke nők hajszínére van hatással, mely a medencében töltött idő után zöldes árnyalatot kap. A vízben található fémek, leginkább a réz, a klórral reagálva oxidálódik és a hajban lévő fehérjékkel összeállva elszínezik a hajszálat. Hogy mindezt a lehető legjobban megelőzzük, érdemes a medencébe ugrás előtt alaposan bevizezni a hajunkat, majd a pancsolás után egy jó alapos öblítéssel minimálisra tudjuk csökkenteni a klór okozta károkat. A hajszálak olyanok, mint egy szivacs, ha magukba szívják a vizet, a klór, só már nem tud olyan mélyen a hajszálba jutni.

Meleg időben sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani a hidratáló hajápolásra. A haj 10-15%-a vízből áll, amely a forró levegő miatt nagyon gyorsan elpárolog és a haj kiszáradásához vezet. Ebben az időszakban ez még az izzadással is párosul, ezért sűrűbben mossuk otthon a hajunkat. A megfelelő sampon használata után érdemes a meleg, száraz idő miatt a balzsam, pakolás hatóidejét emelni. A kondicionálókat 10 percig, a maszkokat akár 15-20 percig is hagyhatod a hajadon. Nyáron bármikor használhatóak nedves vagy száraz hajon egyaránt az öblítést nem igénylő kondicionálók, hajvégápolók vagy olajak, amiket egy alapos hajmosás után csak rá kell fújni a hajvégekre és hagyni a hajat szabad levegőn megszáradni.

Nyaralás alatt ezek a környezeti hatások együttesen ostromolják a hajszálakat, ilyenkor fordul elő, hogy a kívánt szín nyaralás végére 2-3 árnyalattal is világosabb és melegebb tónusú lehet. Érdemes a nyaralás előtt egy-két héttel meglátogatni fodrászunkat, egyrészt a lenövést megszüntetni vagy hajszínünket frissíteni, másrészt olyan kezeléseket is alkalmazhat, amely feltölti hajunkat a megfelelő tápanyagokkal, így kevesebb esélye lesz a ’kifakulásra’. A hajvágásról sem szabad megfeledkezni, mert minél hosszabb a haj, annál könnyebben töredezik a víz és a nap hatására.

Hajformázás és különleges színek nyáron

A hajápolási tippek esetén, nem maradhat ki továbbá a hajban maradó texturázó termékek használata sem , melyek kiemelik a haj természetességét. Használjuk ezeket törölköző száraz hajra, fésüljük át egy ritka fogú fésűvel és hagyjuk, hogy hajunk magától megszáradjon.

Nyáron különösen népszerűek a fizikai színpigmenteket tartalmazó ápoló pakolások és samponok, melyek egy különleges, nem mindennapi árnyalatot kölcsönöznek a hajnak (pl eper, barack, vagy extrémebb árnyalatok is). Ezeknek nagy előnyük, hogy otthon is használhatók és mosással fokozatosan eltűnnek a hajból.


Hajunk védelme, otthoni hajápolása

Akár egyenes, göndör, festett vagy szőkített hajad van a meleg időben, amikor csak teheted, hordj nyári kalapot, kendőt hajad védelme érdekében. Így a használt hajápolók hatása kiegészítése képpen még biztosabb védelmet tudnak nyújtani a hajnak és a fejbőrnek egyaránt.

Ha nem vagy biztos benne, hogy a megfelelő termékeket használod, vagy csak kiváncsi vagy, melyik az a hajápoló vagy hajformázó termék, ami igazán a Te hajadnak való, jelentkezz be hozzánk egy ingyenes hajápolási konzultációra és segítünk megtalálni a számodra tökéletes hajápoló termékeket. 


Táplálás és ápolás – nem csak nyáron

 Az egész éves kíméletes ápolás nyáron extrán meghálálja magát. Mind a szalonkezelések, mind pedig az otthoni professzionális hajápolás nagyon sokban hozzájárul a haj szerkezetének megóvásához, javításához, megfelelő hidratálásához. Az egészséges hajban kevésbé tesz kárt a nap, a sós vagy a klóros víz. 

Szerkezetépítő és javító, tápláló kezelésekkel segíthetjük hajunkat a megfelelő tápanyagokhoz hozzájutni. Egy jól kiválasztott szalonkezelés csodákra képes! Javítja a haj szerkezetét, segít helyreállítani a napfény, meleg, klór okozta károsodásokat mind emellett extra fényt, puhaságot, ápoltságot biztosít a hajkoronának.  

Akár nyaralás előtt vagy után, vagy csak a nyári mindennapokra exkluzív szalonkezeléseink elősegítik a haj egészségenek megóvását. Szakembereink segítenek kiválasztani az adott hajtípusnak legmegfelelőbb kezelést.


Ha a hajápolási tippek olvasása után további kérdésed lenne, vagy érdeklődnél egyéb szolgáltatásainkkal kapcsolatban, várjuk megkeresésed elérhetőségeink bármelyikén😊.

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.