Hajápolás férfiaknak

Hajápolás férfiaknak

A férfiak általában azzal mosnak hajat, ami éppen a zuhanyzóban a kezükbe akad, vagy illat szerint választanak, esetleg a párjuk vásárol nekik- tisztelet a kivételnek :). Ha eddig Te is hasonlóan választottál sampont, fogadj meg egy jò tanácsot, ettől sokkal tudatosabban ápold a fejbőrödet és hajadat, hidd el, megéri! Hajápolás férfiaknak írásunkkal szeretnénk Neked egy átfogó képet adni a lehetséges problémákról és megoldásukról is.

Kezdjük az alapoknál: a fejbőr megfelelő ápolása alapvető és elengedhetetlen az egészséges haj érdekében. Nagyon sok probléma, például korpásodás, viszketés, zsírosodás is megelőzhető a fejbőr szakszerű ápolásával. A fejbőr ápolása egy jól kiválasztott samponnal kezdődik, ami igazodik a személyes igényekhez, egyedi problémákhoz.

Egyik legismertebb probléma a férfiak körében a korpásodó haj.

Nem titok, hogy manapság már szerencsére a hajápolás férfiaknak is fontos. A korpásodásnak sok oka lehet, de a leggyakoribbak közé sorolható a rosszul kiválasztott sampon, ami nem táplálja a fejbőrt megfelelően, vagy ha nincs teljesen kimosva a hajformázó a hajból és ezáltal a fejbőrön felhalmozódó anyagok miatt nem tud lélegezni a fejbőr. Esetenként a fejbőr megfázása is korpásodáshoz vezethet, ami könnyen megesik ha vizes hajjal indusz el otthonról.

A klasszikus korpásodás ellen egy célzottan erre a problémára kifejlesztett, professzionális sampon tökéletes megoldás lehet.

Érzékeny és pirosodásra hajlamos a fejbőröd? 

Az égető, vagy csiklandós érzés, fájdalom, viszketés és pirosság mind az érzékeny fejbőr tünetei lehetnek. Ha egyszerűen feszülő érzést és viszketést tapasztalsz, az is az érzékeny fejbőrre utalhat.
A nem megfelelően kimosott hajformázó szerek következtében a szőrtüsző begyullad és könnyen irritációhoz vezethet. De egyes hajápoló termékek összetevői is erős allergén reakciót váltanak ki, ez is okozhatja a viszketést, pirosodást.

Ilyenkor célszerű olyan hajápolókat választani, amik nyugtató összetevőket tartalmaznak.

Akár érzékeny a fejbőröd, akár zsírosodik a hajad, tökéletes kiegészítő megoldás a fejbőr professzionális radírozása.

Mélyebb tisztítás mellett egy különleges kikapcsolódást biztosító élmény- kezelés, mely akár háromszor több szennyeződést is el tud távolítani a fejbőrről. Miközben hatékonyan eltávolítja az elhalt hámsejteket, serkenti a fejbőr mikrokeringését, ezáltal légies, könnyed érzést garantál a fejbőrnek.


Ha Te is ki szeretnéd próbálni fejbőrmegújító kezelésünket, itt tudsz rá időpontot foglalni :


Hullik a hajad? Van megoldás!

A hajhullás sok esetben egy természetes folyamat, aminek több kiváltó oka is lehet:

  • stressz
  • hormonális változások
  • genetika
  • életkor

Ez mindenkinél máskor következik be. Ilyenkor a haj térfogata csökken, nehezebben formázható lesz a haj, esetenkent a fejbőr is kilátszik a vékony szálak között.
Sokan ilyenkor inkább a rövid fazont választják, mert nem találnak megoldást a problémára.

Ha hosszútávú módszert keresel a hajhullás megakadályozására és a kívánt térfogat elérésére, léteznek már olyan professzionális samponok is, amelyek megakadályozzák a hajhullást. Stimuláló hatásai a napi használat során elősegítik a hajszálak képződését, regenerálódását. Erősítik a haj szerkezetét és azonnali térfogatot nyújtanak a megritkult hajkoronának. A bennük rejlő hatóanyagok hozzájárulnak a fejbőr vérellátásának optimalizálásához, így a fejbőr egészséges, a haj puha és szilárd lesz.

Fontos megemlíteni, célzott kezelések alkalmazásával látványosabb és hatékoynabb eredmény érhető el a hajhullás terén. Az intenzív hajhullás elleni kezelés lassítja a hajhullást és javítja az új haj minőségét és sűrűségét. Ezenkívül megvédi a hajhagymákat az oxidatív stressztől, amely a bőr öregedésének egyik fő oka. Visszaállítja a fejbőr minőségét és rugalmasságát, és látható eredményeket hoz. A haj vastagabb és sűrűbb lesz, nagyobb térfogattal. A kezelés fényessé, rugalmassá és sima tapintásúvá teszi a hajat.

Ezeknek a kezeléseknek léteznek otthoni felhasználásra készült termékei is, amikkel megtámogatva egy speciális szalonkezelést az eredmény még átütőbb lehet.


Hajápolás férfiaknak írásunkkal szeretnénk átfogó képet adni a férfiak haját, fejbőrét érintő problémákról. Emellett legyen szó hajhullásról, korpásodásról, viszkető fejbőrről, szalonunk szakértő munkatársai segítenek Neked kiválasztani a megfelelő otthoni hajápoló termékeket.

Ingyenes haj- és fejbőr ápolási tanácsadás szolgáltatásunkkal segítünk kiutat találni a hajápoló termékek útvesztőjéből és kiválasztani a számodra és hajad számára legmegfelelőbb megoldást legyen szó bármilyen problémáról, vagy akár csak az egészséges, ápolt külső fenntartásáról.

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.