Fókuszban az ősz haj

Fókuszban az ősz haj

A régi időkben az ősz haj a bölcsesség és a tudás jelképe volt. A legtöbb helyen ez még a mai napig így van, legalább is a férfiaknál biztos.

A nők ennek ellenére nehezen tudják elfogadni a kor előrehaladtával járó jeleket. Így van ez az ősz hajszálak megjelenésével is. Amint előbukkannak az első szürke vagy fehér hajszálak  egyből nyúlunk a hajfestékek után és próbálják eltüntetni maradéktalanul a rikító szálakat.Manapság még mindig sokan úgy vélik, hogy a nem festett ősz haj ápolatlanságra utal.

“Mert aki igényes és törődik magával, az festeti az őszülő haját.”

Változik a világ!

Szerencsére már a nők egyre nagyobb százaléka viseli büszkén az őszülő tincseiket. A hírességek világában is egyre divatosabbá vált az ősz hajszín. Ez már nem feltétlen a korral hozható párhuzamban. 

Rengeteg fiatal festeti be a haját a szőke minden árnyalatára, és még többen választják a hamvas, őszre hasonlító színeket.

Ha ekkora divatnak örvend az mesterséges ősz haj, akkor miért ne lehetnénk büszkék a természetes szürke hajunkra?

Az ősz haj ápolása

Tudomásul kell vennünk, hogy a természetes ősz haj veszít a nedvesség tartalmából és rugalmasságából. Fénytelenebb és nehezebben kezelhető.

Pont ezért, aki elkötelezi magát, hogy “önmagát adja” , annak rendkívül fontos a haj megfelelő ápolása.

Számos professzionális hajápoló termék áll a rendelkezésünkre, ami fényessé, ragyogóvá teszi az egyébként fénytelen hajat, vagy a nem kívánt sárga hatást veszi el.

Ha nem tudod eldönteni, milyen hajápoló termékkel tudod ősz hajszíned legjobban ápolni, segítünk!

Foglalj időpontot ingyenes, kötelezettségmentes haj- és fejbőrápolási tanácsadásunkra és szalonunk szakértő munkatársai segítenek megtalálni a megfelelő megoldást, hogy hajad mindig hidratét, puha és fényes legyen!

Természetes ősz hajszín lenövesztés nélkül?

Aki úgy dönt, hogy többet nem szeretné festetni a haját, annak nem kell megvárnia amíg teljesen lenő a festett hajrész és egységes természetes ősz színű lesz a haja, hisz ez akár évekig is eltarthat.

Létezik olyan speciális technika, amivel “leszedjük” az előzőleg festett hajszínt szinte szálanként, majd a természetes ősz színhez lehető legközelebbi szintre árnyaljuk a hajat. Ez az eljárás 5-7 órát is igénybe vehet, cserében utána viszont nem kell minden hónapba festetni járni.

Ennél a technikánál nagyon fontos, hogy legalább 2-3 hónapos legyen a lenövés, hiszen nem egységesen őszül senki, így tudjuk megállapítani az őszülés mértékét és a legtökéletesebb árnyalatot kialakítani az eredeti színt követve.

Nemcsak a tökéletes ősz árnyalat kialakítása a fontos, hanem a hajszín megtartása is. Ezt egy pár héttel későbbi árnyalással tudjuk biztosítani, illetve megfelelő, professzionális otthoni hajápoló termékek használatával. Így elkerülhető az esetleg sárgulás és a haj mindig fényes és ragyogó lesz.

Természetesen egy jól megválasztott fazon elengedhetetlen a teljes siker érdekében.

Összességében akkor tud ápolt és divatos hatást kelteni az ősz frizura, ha az egészséges, szép fényes haj személyiséghez  passzoló formához társul 👩🏼‍🦳.

Ha régóta tervezed visszanyerni Önmagadat és bevállalni természetes hajszínedet, fordulj hozzánk bizalommal! Gyere el hozzánk ingyenes konzultációra, hogy a nagy átalakulás előtt minden fontos részletet személyesen átbeszéljük és teljesen személyedre tudjuk igazítani a szolgáltatást.

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.