Balayage, Ombre, vagy Babylights?

Balayage, Ombre, vagy Babylights?

Változásra vágysz, de a rengeteg lehetőség közül nem tudod mit válassz? Nagyon divatos hajtrend az Ombre, Balayage és Babylights festés, de nem tudod pontosan melyik mit takar? Nem vagy egyedül, nehéz lépést tartani a folyton változó trendekkel, de most segítünk! 

Ha markáns átmenetre vágysz: Ombre!

Nem véletlenül hódít régóta az Ombre technika, természetes hatástól az egészen extrém megjelenésig, bármit elérhetünk vele. Lényege a kontrasztos színátmenet, ami folyamatosan változik a végek irányába. Extrém színeket tartalmazó palettánkkal szinte bármilyen szín elkészíthető, legyen a vágyad pink, kék, piros vagy a szivárvány bármely árnyalata, a döntés a Tiéd. Ezeken felül, barna, vörös és szőke színekkel is jól mutat.

Fontos még:

Ez a hajtrend minimum vállig érő hajban mutat jól. Ha a fejtető hajrészei jóval rövidebbek, nagy az átmenet a frizurában, az átmenet nem érvényesül. Egyenes hajon is kiválóan mutat, persze csak, ha az átmenet tökéletesen van elkészítve.

Ha természetes árnyalatok kombinációját  választod, lecsökkentheted a hajfestések számát. A hirtelen, meghökkentő átmenet mellett létezik úgynevezett “Sombre” (soft ombre) is, ami egy lágyabb, egységesebb átmenetet jelent. De szakembereink természetesen segítenek abban, hogy megtaláld a számodra megfelelő színárnyalatot.

Balayage és Babylights hajtrend, a természetes “napszítta” hatás

A két technika bár hasonló hatást ér el, de nagyon sokban különbözik. 

A Balayage franciául sepregetést jelent, nevét onnan kapta, hogy a fodrász szabad kézzel, “sepregető mozdulatokkal” viszi fel az új színt. Napjainkban ezt a hatást már tupírozással és fóliás technikával is el tudják érni a fodrászok. Hogy melyik technikát használjuk, azt vendégünk hajtipusa határozza meg. Az átmenet hosszan tart, ezáltal nyújt természetesebb hatást. Emiatt, ha a fejtető hajrészei jóval rövidebbek az alsóknál, az átmenet nem érvényesül. A színátmenet itt is a végek felé világododik, így arc körül nem lehet nagyon világos hatást elérni vele.

 Ez a stílus leginkább a hullámos hajon mutat jól, így ha egyenes hajjal rendelkezel, kicsit rendszeresebb formázásra lesz szükséged. Az átmenet egyenes hajban is látható lesz, de  leginkább a hullámok mozgása emeli ki a színek mélységét és magasságát. Elkészíthető hideg mushroom árnyalatban,ami nagyon népszerű mostanában, vagy karamell, eper,barack színekben is.

A Babylights célja pedig, hogy visszaadja a hajnak gyermekkori természetességét. Ezt egyfajta micro-kiemelésekkel éri el, fóliás technikával. Babylights során mindenképp a hajtövektől kezdődik a festés, Balayage esetében nem feltétlenül. Ezzel a technikával a hajad összefogott állapotában is világos hatást kelt az arc körül, a hideg árnyalatok kedvelőinek ajánljuk.

Persze ezek a módszerek is alkalmazhatóak extrémebb színekkel, erről egy konzultáció során többet is megtudhatsz fodrászainktól.

Kinek ajánljuk? Milyen gyakran kell festetni?

Az Ombre és a Balayage minimum vállig érő hajhoz ajánlott és viszonylag ritkán, 4-6 havonta esedékes újrafesteni. Ha a lehető legtermészetesebb hatásra vágysz, a Balayage a megfelelő választás. Mivel a Babylights a hajtövektől indul, így  rendszeresebb frissítést igényel, körülbelül kéthavonta szükséges felkeresni hozzá a szakembert. Rövid hajon is alkalmazható és az sem okoz gondot, ha a frizurád fokozatosra van vágva, ezért különböző hosszúságú tincsek alkotjál. 

Ne aggódj, ha bizonytalan vagy a szín és a technika kiválasztása terén, szakembereink segítenek abban, hogy megtaláld a számodra tökéletes stílust!

 Ezek a módszerek  időigényesek, készülj fel, hogy egy alkalommal akár 3-4 órát is igénybe vehetnek. 

Ezek a különleges hajszínek azonban különleges otthoni ápolást és odafigyelést is igényelnek! A Schwarzkopf Chroma ID otthoni használatra készített termékcsalád,  segít megőrizni az élénk hajszínt, vagy semlegesíteni a mosás során előbukkanó nem kívánatos sárgás, vöröses árnyalatokat. A beépített kötéserősítő technológia pedig óvja a hajminőséget. Ezt a hajszínező maszkot személyre szabottan keverjük ki Neked  a választott hajszínedhez. Minden festett hajhoz ajánljuk. 

Ha megtetszett valamelyik technika, kérj időpontot hozzánk!

Ha segítségre van szükséged a döntésben, kérj időpontot ingyenes konzultációra!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.