Áldás vagy átok? Göndör haj kezelése otthon.

Áldás vagy átok? Göndör haj kezelése otthon.

Nehéz a göndör haj kezelése otthon? Íme néhány tipp hogyan szelidítheted meg fürtjeidet. Ha göndör hajkoronával rendelkezel, már pontosan tudod, hogy rengeteg extra törődés kell ahhoz, hogy tényleg korona legyen. Az egyenes és hullámos hajtípustól eltérően, a göndör hajúaknak sokkal több kihívással kell szembenézniük mindennapi hajápolási rutinjuk során. Könnyebben törik, elvékonyodik a vége, nem nő meg, fénytelen és hajlamosabb a szárazságra a göndör haj. Ennek oka, hogy a hajszálak elemelkednek a fejbőrtől, így nem érintkeznek a fejbőr ú.n. hidrolipid filmrétegéhez, mely a haj  természetes ápolásáért felel. Egy sima fésülködéssel pedig könnyen “szénaboglya” hatást lehet elérni. Több hidratálást (kívül és belül is), ápolást és ha őszinték vagyunk, több türelmet igényel, mint az egyenes hajtípusok.

Gndör haj

Tudjuk, hogy ezek miatt vékony a határ a göndör haj imádata és utálata között, de most mutatunk néhány ápolási és formázási tippet, amik megkönnnyítik a mindennapjaid! Hiszen a megfelelő termékek és praktikák megtalálása után felhőtlenül élvezheted gyönyörű göndör tincseid, amit mindenki irigyelni fog! 

Az első és legfontosabb kérdés, hogy melyik csoportba tartozol? Aki minden energiáját arra fordítja, hogy egyenes legyen a göndör haja, vagy az a típus vagy, aki minél jobban szeretné kiemelni haja természetes, csigás textúráját?

Ha az első csoportba tartozol, akkor görgess lejjebb, hiszen számodra ott lesznek hasznos információk!

Hajmosáskor iktass be plusz egy lépést a samponozás előtt! Még  száraz hajra vigyél fel egy kis kondicionálót, vagy kondicionáló olajat, ez meglágyítja és segít megakadályozni az összegubancolódás okozta sérüléseket. Hagyd rajta 10-20 percig, a hajad meg fogja hálálni! 

Gondosan válaszd meg a samponod és balzsamod!

Úgy gondolj a göndör hajadra, mint a finom kasmírra. Kedvenc kasmír pulóvered sem mosod rossz minőségű, erős mosószerrel, igaz? Így bánj a fürtjeiddel is!

Éppen ezért Neked ajánljuk Authentic Beauty Concept kifejezetten száraz és/vagy göndör hajra kifejlesztett Hydrate termékcsaládját, mely regenerálja és revitalizálja a hajat. A termékeik mellőzik a szilikont,  szulfátokat és a parabéneket, ami a göndör hajaknál rendkívül fontos. Sampon, balzsam, hajpakolás és hidratáló lotion is elérhető szalonunkban, szakembereink pedig segítenek a választásban! A vendégeink egyszerűen imádják ezeket a természetes, mégis rendkívül hatékony termékeket! Itt meg is tudod nézni Authentic Beauty Concept hajápoló csomagjainkat »» katt ide

Autchentic Beauty Concept

A göndör haj lényegében szomjas haj, hiszen alacsonyabb a nedvességtartalma. Ezért kiemelkedően fontos a gyengéd ápolása.

Szárítás & Fésülködés

Szárítás és fésülés terén is oda kell figyelned! Szárításhoz az első legfontosabb egy hajtípusodnak megfelelő göndörítő termék kiválasztása. Soha NE fésüld a hajad szárazon! Szárítás előtt csakis ritka fogú fésűt használj, mellyel már elkezded kialakítani a hullámok esését. Mindenképp olyan hajszárítót válassz, ami rendelkezik diffúzoros fejvéggel. Mindig a leggyengébb fokozaton szárítsd a hajad! Ezzel tudod legkönnyebben kordában tartani fürtjeidet. Szárítás után ismét használj speciális hajban maradó ápoló terméket,vagy hajvégápoló olajat, melyeket szintén megtalálsz az Authentic Beauty Concept termékpalettájában.

A göndör haj kezelése során fontos tényező a megfelelő fésülködés is! A fésülködéshez ajánlott a fent említett fésűn kívül, speciális, kímélő fogú hajkefét használni. Neked ajánljuk a Tangle Teezer  hajkeféket, melyek a legideálisabbak a göndör haj megfelelő ápolásához. Ezzel garantáljuk a fájdalommentesebb fésülködést, hiszen tudjuk milyen keserves tud az lenni néha. Egyéb hasznos tanácsokért fordulj szalonunk  szakembereihez, szívesen segítenek Neked. 

A göndör haj másnaposan

Sokan találkoztok azzal a problémával, hogy a göndör fürtök egy napig maradnak szépek. Az alvás során kócolódnak, elveszítik tincsességüket. Fontos, hogy legyen egy olyan göndörítő spray nálad, mellyel minden reggel befújod a kritikus területeket, esetleg egy kis vizet is permetezel a hajadra és a diffúzor segítségével újra formázod.

Formázás

Ha a tökéletes, diffúzoros hajszárítás után további formázásra vágysz, ezen a téren is extra odafigyelésre lesz szükséged. Mivel rendkívüli igénybevételnek teszi ki az amúgy is száraz, göndör hajat a hőkezelés, fontos, hogy jó minőségű eszközöket válasszunk. Bár formázás során a változatosság kedvéért mindenki rögtön a haj kisimítására gondol, hasznos lehet egy göndörítő hajsütővas beszerzése is. Kiváló eszköz a természetes göndör haj finomhangolására: lehetővé teszi a göndörség alakítását pontosan azon a helyen, ahol szükség van rá. Ha csak a hajtőn, a közepén vagy esetleg a végén igazítanál kicsit, nem is kell az egész tincset hőkezelésnek alátvetned. 

Azonban ha egyenes hajra vágysz, mindenképpen a a L’Oréal Professionnel Steampod 3.0 hajformázót ajánljuk Neked. Az átlagos hőformázók kiszárítják és meggyengítik a hajrostokat, a Steampod segítségével azonban a gőz erejével tudod kíméletesen, pillanatok alatt formázni a hajad. Míg egy átlagos hajcasaló elvonja a nedvességet a hajból, addig a Steampod a gőz segítségével hidratálja, a két Steampod termék pedig extra ápolást biztosít.  Még a legnehezebben kezelhető haj esetében is gyerekjáték a formázás. Szalonunkban ezt is megvásárolhatod, ha kíméletesen szeretnél elérni változatos frizurát. Ennél jobb formázót még mi sem próbáltunk!

Fontos még

Ha egészséges göndör fürtöket szeretnél, amelyek mindig rugalmasnak és frissnek tűnnek, hat-nyolc hetente a látogass el a fodrászodhoz egy apró igazításra. A göndör haj kezelése nem is olyan bonyolult, igaz?

Ha tanácsra van szükséged, gyere el hozzánk egy ingyenes konzultációra, vagy jelentkezz be bármely kezelésünkre. Keress minket elérhetőségeink bármelyikén!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.