9 dolog, amit mindenképp gondolj át egy drasztikus hajvágás előtt!

9 dolog, amit mindenképp gondolj át egy drasztikus hajvágás előtt!

Mindannyian szeretnénk időről-időre megújulni, tetszeni valakinek, vagy csak saját magunkat meglepni egy új külsővel. Néhányan félnek egy drasztikusabb változástól, mások bátran belevágnak. Van, aki tisztában van azzal, mi áll jól neki, van, aki teljesen tanácstalan. Van, aki egy új embert szeretne viszontlátni a tükörben, van, aki igazi kaméleon, és mindig megújulásra vágyik. Van, aki egy életesemény miatt szeretne új külsőt, van, aki párját szeretné elkápráztatni. De melyek a legfontosabb szempontok? Összeszedjük Neked 9 pontban, mire érdemes odafigyelned!

  1. Fontos hogy össze tudd fogni? Ha fontos, akkor hol szeretsz copfot hordani? Tarkóban, vagy inkább a fejbúbodnál? A kialakítandó frizura szempontjából ezek lényeges kérdések! Szereted, ha kilóg elöl pár tincs, vagy frászt kapsz attól, ha a szemedbe lógnak tincsek, vagy csikizik az arcodat? Esetleg az belefér, hogy a füled mögé tűröd? Ezekről érdemes beszélned a szakembernek, mielőtt belevág. 🙂
  2. Nem mindegy, hogy hirtelen jött ötlettől vezérelve látogatsz el hozzánk, vagy régebb óta gondolkodtál egy komolyabb megújuláson. Ha lelki okai vannnak a nagy változás melletti döntésnek, akkor érdemes egy köztes megoldást választani, mert tapasztalatunk alapján ezeknek a hirtelen döntéseknek 80%-ban megbánás a vége.
  3. Mérlegeld, hogy mennyi időt vagy hajlandó ráfordítani az új frizurád styling-jának megtanulására, hajlandó vagy-e hajformázó eszközöket, termékeket beszerezni ehhez, vagy csak szeretnél egy új formát, amivel semmit nem kell törődni. Őszinték leszünk, ez bizony ritkán kivitelezhető. Egy jó szakember viszont erre is megtanít, és segít abban, hogy a hajadat otthon is tökéletes formába hozd.
  4. Tetszik egy frizura – de vajon a fotón látható haj a te stílusod, vagy teljesen más? Mi elsősorban a harmóniára és a magabiztos megjelenésre törekszünk vendégeinkkel kapcsolatban – a frizura ehhez nagyban hozzájárul. Viszont ha nem a vendég egyéniségéhez illő fazont, hajszínt választjuk, teljesen ellenkező lehet a hatás. Lehet egy teljesen eltérő hajstílust választani, azonban ahhoz érdemes a sminket, az öltözködést is hozzá igazítani.
  5. Fontos, hogy a munkahelyeden is elfogadják a frizurát, amit megálmodtál. Ha esetleg van valami szabály erre vonatkozóan, annak mindenképpen nézz utána, nehogy utólag érjen kellemetlen meglepetés.
  6. Érdemes mérlegelned, hogy vajon jól állna-e az arcformádhoz, előnyös-e számodra az adott frizura. Sokszor egy fotóval érkeznek hozzánk vendégeink, vagy esetleg egy ismerősük frizuráját említik példaként. Azonban nem árt tudni, hogy a frizura egy szabásminta. Ahogyan egy spagetti pántos sellő alakú ruha sem áll jól minden testalkaton, ugyanez a helyzet a frizurákkal is. Ezt egy konzultáció során a szakemberek elmondják neked.
  7. Fontos kérdés, hogy az adott fazon megvalósítható-e számodra, vagyis a hajnövés iránya, a hajszerkezete lehetővé teszi-e esetedben. Ha konzultálunk, erre a kérdésre is megkapod a választ!
  8. Tedd fel magadnak a kérdést: a képeken kívül láttál-e olyan vagy hasonló frizurát, amilyet szeretnél? Sokszor a képeken jól néz ki és viselhetőnek tűnik, pedig a mindennapokban nem biztos hogy praktikus és könnyen kezelhető viseletről van szó.
  9. Rövidből hosszút csinálni nem lehet egykönnyen! Ha a mostani hajhosszadhoz képest nagyon rövid a frizura, vedd számításba, hogy körülbelül mennyi idő lesz lenöveszteni, ha újra hosszút szeretnél.
Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.